fredag 14. desember 2012

Lilla

kvitt og natur har vore fargane her i stova nå i advent.



Nå kjem det meir raudt inn i heimen.
Men har bestemt meg for å dra det kvite å naturen med videre. 

Er klar for å lage det jul, men vil legge vekt på ro og harmoni.
Korleis pyntar du? Mykje, lite? Tradisjonelt eller ikkje?

Ha ei god 3.helg i advent c,")

The color this Advent have been lilac, white and nature.
More red is now coming in, but the focuson peace and harmonyis staying c,")

torsdag 13. desember 2012

Angel

Ja, nå har den endelig fått komme fram.
Og den står der og pryder skjenken vår c,")

  


Den står der å lyser ro.



Den har selskap av andre engler også, men den er midtpunktet.

My big angel! Giving me peace.

onsdag 12. desember 2012

Meir godteri..

Trur kanskje eg har lagt ut denne oppskrifta før, 
men her kjem den nå i år også c,")

Her i heimen må vi ha peppermyntestenger c,")



Ja vi lager det som stenger her i huset, men du kan veldig godt lage kuler eller andre figurer med dei c,")

Mine stenger er laga glutenfrie, da vi har venner som har glutenallergi. 
Men du kan veldig godt bare bytte ut potetmjølet med kveitemjøl.

Her kjem oppskrifta:
2 barneskeier potetmjøl
1 dl mjølk
500-750g melis
10-15 dråper peppermynteolje




Kok opp mjøl og mjølk til graut.
Ta av grauten, gjerne i over i ny bolle.
Kna inn melis til du får ein god klump med masse. 
Ta i så mye peppermynteolje, om du vil ha meir eller mindre smak,
 tek du bare meir eller mindre dråpar i. 
Deigen kan gjerne vere litt klissen, då du bruker meir melis når du bakar ut.
Lag pølser (kuler), til den tykkelsen du ønsker dei skal vere.
Del opp i like lengder og la dei lufttørke litt.


1/2 plate sjokolade
litt (ca 25g delfiafett.

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad eller på svak varme.
Dypp stengene (kulene) i sjokoladen. 
Eg har bare dyppa endene, da det er minst søl c,")
Når du har tatt på sjokoladen kan du rulle den i kokos om du ønsker c,")

Dette er også ein grei godis å lage sammen med barna!
Tilsett konditorfarge og det blir straks litt meir spennende
Lykke til!

Here`s another recipe from me. Peppermint sticks. So nice!
Good luck!




mandag 10. desember 2012

Julegodis uten gluten!

Ja da var både 1. og 2. lyset tent i staken, 
og her var det fryktelig dårlig med oppdateringer...

Desember har blitt fryktelig hektisk, da ting har vært litt dårlig planlagt.
Blei plutselig ikkje 24 dager til å stelle stand, men ca bare 14,
 da eg både har planlagt tur helgetur til Lillestrøm, og at vi skal ein tur til mine foreldre før jul..

Og siden alt eg gjer for tida i heimen gjerast mens tulla sover, eller godtar å ligge/sitte å underholde seg sjølv, tar jo ting litt tid.
Men det begynner å komme seg c,")

Har i alle fall klart å laga dei to viktigaste sortene med kaker/julegodis som må til her i huset c,")

Her kommer oppskrifta på første sorten. 
For rogablogerene, var det dette som blei servert på Førjulskos
nemlig Sarah Bernhard-kaker - eller hos oss går dei kun under Kaloribomber c,")

Det greie med desse kakene er at dei og er glutenfrie!

Antall kaker kommer an på str. du velger.

Kransekakemasse:
250 g melis
250 mandler
2 store eggekviter

Mandler males og blandes sammen med melis og eggekviter.
Her i gården "jukser vi litt", og bruker ferdig kransekakemasse fra butikken c,")

Trill ut kuler i den størrelsen du vil ha og trykk dei flate på midten.
Steikast i ovn på 175-200 grader celcius (variere litt fra ovn til ovn), i ca 10 min.



Krem:
1 eggeplomme
75 g melis
150 g margarin
1 ss Nequik/Oboy
litt (1 ts) kaffi

Ha alt i ein kasserolle og kok opp til det tykner.
Sett så til kjøling. Når kremen er avkjølt, bruker du ei t-skei til å legge på passe mengde krem på kvar botn.
Gjerne som her med litt topp på. Er mektig så ikkje ha for mykje på.


 
Varm opp 1 plate med sjokolade sammen med litt delfiafett.
OBS at ikkje sjokoladen brenn seg.

 
Dypp så alle toppane dine i sjokoladen og la det bli avkjøld.
Sett dei kjølig eller du kan fryse dei. Er veldig raske å tine opp når det kjem folk.


Mine kaker ser slik ut etter endt jobb. c,")

Beklager fryktelig dårlige bilder. 
Er tatt litt på sparket og på kvelden etter at mi kjære tulle hadde lagt seg. 

Smørkremen i kakene kan ein sikker smaksette med det ein ønsker, her er det jo litt kaffi i, veit at nokre av kakene vi fekk på Moi hadde visst litt appelsinsmak.

Lykke til!!

Here is the recipe of the way I make Sarah Bernhard cookies..
It´s a must in this house for Christmas.
Good luck!