mandag 10. desember 2012

Julegodis uten gluten!

Ja da var både 1. og 2. lyset tent i staken, 
og her var det fryktelig dårlig med oppdateringer...

Desember har blitt fryktelig hektisk, da ting har vært litt dårlig planlagt.
Blei plutselig ikkje 24 dager til å stelle stand, men ca bare 14,
 da eg både har planlagt tur helgetur til Lillestrøm, og at vi skal ein tur til mine foreldre før jul..

Og siden alt eg gjer for tida i heimen gjerast mens tulla sover, eller godtar å ligge/sitte å underholde seg sjølv, tar jo ting litt tid.
Men det begynner å komme seg c,")

Har i alle fall klart å laga dei to viktigaste sortene med kaker/julegodis som må til her i huset c,")

Her kommer oppskrifta på første sorten. 
For rogablogerene, var det dette som blei servert på Førjulskos
nemlig Sarah Bernhard-kaker - eller hos oss går dei kun under Kaloribomber c,")

Det greie med desse kakene er at dei og er glutenfrie!

Antall kaker kommer an på str. du velger.

Kransekakemasse:
250 g melis
250 mandler
2 store eggekviter

Mandler males og blandes sammen med melis og eggekviter.
Her i gården "jukser vi litt", og bruker ferdig kransekakemasse fra butikken c,")

Trill ut kuler i den størrelsen du vil ha og trykk dei flate på midten.
Steikast i ovn på 175-200 grader celcius (variere litt fra ovn til ovn), i ca 10 min.



Krem:
1 eggeplomme
75 g melis
150 g margarin
1 ss Nequik/Oboy
litt (1 ts) kaffi

Ha alt i ein kasserolle og kok opp til det tykner.
Sett så til kjøling. Når kremen er avkjølt, bruker du ei t-skei til å legge på passe mengde krem på kvar botn.
Gjerne som her med litt topp på. Er mektig så ikkje ha for mykje på.


 
Varm opp 1 plate med sjokolade sammen med litt delfiafett.
OBS at ikkje sjokoladen brenn seg.

 
Dypp så alle toppane dine i sjokoladen og la det bli avkjøld.
Sett dei kjølig eller du kan fryse dei. Er veldig raske å tine opp når det kjem folk.


Mine kaker ser slik ut etter endt jobb. c,")

Beklager fryktelig dårlige bilder. 
Er tatt litt på sparket og på kvelden etter at mi kjære tulle hadde lagt seg. 

Smørkremen i kakene kan ein sikker smaksette med det ein ønsker, her er det jo litt kaffi i, veit at nokre av kakene vi fekk på Moi hadde visst litt appelsinsmak.

Lykke til!!

Here is the recipe of the way I make Sarah Bernhard cookies..
It´s a must in this house for Christmas.
Good luck!



1 kommentar:

Annfrid sa...

De så jo bare deilige ut. Hadde igrunnen tenkt jeg var ferdig med kakebakingen, men de fristet veldig.

Klem fra Annfrid